Inloggen Word inspecteur
Napoleon Tikkit met een vergrootglas

Zomervakantie 2020

Het museum is jouw tijdmachine!

De winnaars zijn bekend! 

Met jouw inspectie tijdens de zomervakantie maakte je kans op verschillende prijzen. Alle inspecties die gedaan zijn van 4 juli tot en met 30 augustus maakte kans op een familie-uitje naar een Kidsproof museum, Museumkaarten, collegekaarten voor MuseumJeugdUniversiteit en een speciaal Museumkids T-shirt! Kijk hieronder of jij een van de gelukkige winnaars bent:

 • De hoofdprijs: een familie-uitje naar een Kidsproof museum is gewonnen door...
  Kristan (6)! Kristan heeft het Waterliniemuseum geïnspecteerd. Bij de vraag wat Kristan zou doen als directeur, zei hij: 'Ik zou een treintje over het fort maken. Dan hoef je niet te lopen. En dat je dan bij sommige dingetjes kan kijken en dan weer instappen.' Gefeliciteerd met je prijs Kristan! 
 • De winnaars van de Museumkaarten zijn:
  Rafael (8) en Joep (7). Gefeliciteerd!  Rafael heeft het Veiligheidsmuseum PIT geïnspecteerd. Als hij een spreekbeurt mocht geven, vertelt hij graag over de politie. Want dat vond hij het coolste in het museum. Joep heeft een inspectie gedaan bij Museumvolkenkunde. Als hij een spreekbeurt mocht geven zou hij vertellen over de wayangpoppen en dan zou hij ze ook kunnen laten zien, want zijn papa en mama hebben thuis wayangpoppen! 

 • De drie winnaars van 2 collegekaarten voor een collegereeks van de MuseumJeugdUniversiteit zijn:
  Jarvi (9)Timo (6) en Tygo (9). Gefeliciteerd!  Jarvi heeft het Nationaal Gevangenismuseum geïnspecteerd, Timo het Museum Speelklok en Tygo heeft een inspectie gedaan bij Slot Loevestein. Jarvi zou wel willen meemaken hoe het is om in de gevangenis te zitten, door bijvoorbeeld de celdeur in het Nationaal Gevangenismuseum voor 2 minuten dicht te doen. Timo vind in Museum Speelklok zelf muziek maken het leukste om te doen en Tygo vind het verhaal van Hugo de Groot het leukst in Slot Loevestein.
 • De vier winnaars van het speciale Museumkids T-shirts zijn: 
  Fenne (10)Pia (9)Bart (6) en Demvi (8). Gefeliciteerd!  Fenne is in Museum Klok & Peel geweest, Pia in Space EXPO, Bart in Nationaal Onderduikmuseum en Demvi in Naturalis.  Fenne weet nu meer over hoe een klok gemaakt wordt. Daar wil zij wel een spreekbeurt over houden. Als Pia directeur was, zou zij de buitenkant van Space EXPO mooier maken. Bart wil, als hij directeur mocht zijn, zelf de mensen rondleiden. En Demvi zou van de trappen in Naturalis een glijbaan maken zodat je, als je helemaal boven bent, naar beneden kan glijden. 

Op pad in je eigen buurt

Wat dacht je van een prehistorische survival-training in het Museon, een ridderspeurtocht in een kasteel, je eigen mondkapje maken in het Tropenmuseum en sterrenkijken in een planetarium? Het museum is jouw tijdmachine! Ontdek wat er in de buurt te doen is. Wat ga jij deze zomer doen?

Alle zomeractiviteiten

De afgelopen wedstrijd: Doe mee en win

Bezoek deze zomer een museum, vul een museuminspectie in en maak kans op mooie prijzen. Spannend, cool, zozo of vet geweldig? Jij mag het zeggen! We hebben 10 mooie prijzen in de prijzenpot :)

 • De hoofdprijs is een familie-uitje naar een mooi kidsproof museum in jouw buurt
 • 2 x Museumkaart (een jaar lang meer dan 400 musea ontdekken!)
 • 3 x 2 collegekaarten voor een collegereeks van de MuseumJeugdUniversiteit
 • 4 x speciaal Museumkids T-shirt

Meedoen

Ben jij nog geen museuminspecteur? Hoog tijd om je account aan te maken en je 1e inspectie van je museumbezoek te doen. Waar wacht je nog op?

Doe mee     Meer uitleg

Download de
Museuminspecteurs app!

Download de
Museuminspecteurs app!

Google Play Google Play

Waar staat het MuseumKaartnummer?

Het nummer staat rechts op de Museumkaart