Veelgestelde vragen

Wat is Museumkids? 

Museumkids.nl is een online platform van de Museumvereniging voor kinderen tot en met 12 jaar. Doel is kinderen op een speelse manier te laten ervaren wat er in Nederlandse musea te ontdekken is, zowel online als offline.

Kinderen kunnen hier:

  • Musea inspecteren en zo meebepalen wat het meest Kidsproof van Nederland is
  • Informatie vinden en delen met andere kinderen via de inspectierapporten
  • Idee├źn opdoen voor een volgend museumbezoek

Wie maakt Museumkids?

Museumkids en de app Museuminspecteurs zijn uitgaven van de Museumvereniging, Rapenburgerstraat 123, 1011 VL Amsterdam, Postbus 2975, 1000 CZ Amsterdam, info@museumkids.nl

Wat zijn Museuminspecteurs?

Als Museuminspecteur kun je tijdens en na je bezoek een museum beoordelen. Door een vragenlijst in te vullen met vragen als: 'Kon je alles zien?', 'Mocht je dingen aanraken?', en deze online te zetten op onze site kun je aan andere kinderen laten weten of zij vinden dat het museum leuk is voor jongeren. 

Een museum gebruikt jullie beoordelingen om nog betere kinderprogramma's te bedenken, en jij maakt met je inspecties kans op een leuke prijs.  

Om kinderen te laten weten welke tentoonstellingen en activiteiten er door de musea geboden worden hebben we ook een tentoonstellingsagenda op de site. Als kinderen zich aan willen melden moeten zij altijd toestemming van hun ouders of verzorgers vragen. De gegevens die kinderen invullen worden niet doorgegeven of doorverkocht aan derden.

Hoe werkt de puntentelling?

Laat je vrienden, je klas en je familie op jouw inspectierapport stemmen. Het puntenssteem werkt zo: als je 1 rapport inlevert en 10 stemmen krijgt dan heb je (1x10=)10 punten. Heb je 4 stemmen voor 3 rapporten dan heb je (4x3=)12 punten. De inspecteurs met de meeste punten staan in de scorelijst.

Waar zijn mijn oude inspecties? 

De inspecties die gedaan zijn voor 29 oktober 2017 zijn niet meer te zien in de app en op de site. Dat zit zo: 

Inspecties worden een jaar verzameld, en dan kiezen we met al die inspecties samen de meest kidsproof musea van Nederland en de inspecteurs met de hoogste scores. De uitreiking van deze prijzen was 10 november 2017. We zijn vrijdag 10 november ook weer een nieuw jaar gestart. Toevallig is het einde van het inspectiejaar nu samengevallen met de komst van de nieuwe app en website. 


In een volgende fase van de vernieuwing van de site is het idee dat we bij alle inspecteurs ook de inspecties (en foto's) van vorige wedstrijdjaren weer terugzetten zodat je er nog eens naar kunt kijken. Voor nu kun je weer een jaar inspecteren, tot en met 30 oktober 2018. 

Foto's

Foto's die je via de app of de site toevoegt aan je inspectie kunnen voor anderen te zien zijn in je profiel, in het profiel van het ge├»nspecteerde museum en op de homepage van Museumkids.nl. Wil je iets aanpassen aan je foto, of deze laten verwijderen, mail dan gerust naar info@museumkids.nl

Hoe koppel ik mijn Museumkaart aan mijn account? 

Bij een bestaand account kun je het volgende doen om het kaartnummer te koppelen: 

Log in via https://museumkids.nl/login en klik op je naam rechtsboven in beeld. Op je profiel klik je op de groene knop 'Museumkaart toevoegen'. 

(Tekst gaat verder onder de afbeelding) 


Je krijgt dan dit scherm:

Als je de postcode invult is je Museumkaart aan je account gekoppeld. 

Soms krijg je een foutmelding als je je Museumkaart wilt koppelen. GEbruik geen spatie tussen de cijfers en de (hoofd)letters van de postcode. Lukt het niet? Check dan bij Museumkaart even op welk adres de Museumkaart geregistreerd staat. Museumkaart is bereikbaar via klantenservice@museumkaart.nl en het gratis nummer: 0800 0203388. Vanuit het buitenland: +31 (0) 10 264 6046 En kom je er niet uit, dan kun je ons altijd even mailen

Ik heb een vraag over de Museumkaart 

Vragen over de Museumkaart en de Museumkidskaart kunt u stellen via het mailadres klantenservice@museumkaart.nl of het gratis nummer: 0800 0203388. Vanuit het buitenland: +31 (0) 10 264 6046. 

Contact

Heb je opmerkingen of tips dan zijn die welkom via info@museumkids.nl.

Download de
Museuminspecteurs app!

Download de
Museuminspecteurs app!

Google Play Google Play

Waar staat het MuseumKaartnummer?

Het nummer staat rechts op de Museumkaart