Inloggen Word inspecteur
Napoleon Tikkit met een vergrootglas

Veelgestelde vragen

Wat is Museumkids? 

Museumkids.nl is een initiatief van de Museumvereniging voor kinderen tot en met 12 jaar. Doel is kinderen op een speelse manier te laten ervaren wat er in Nederlandse musea te ontdekken is, zowel online als offline.

Kinderen kunnen hier:

  • Musea inspecteren en zo meebepalen wat het meest Kidsproof van Nederland is
  • Informatie vinden en delen met andere kinderen via de inspectierapporten
  • Ideeën opdoen voor een volgend museumbezoek

Wie maakt Museumkids?

Museumkids en de app Museuminspecteurs zijn bedacht door de Stichting Museumkaart, Rapenburgerstraat 123, 1011 VL Amsterdam.
De website is gebouwd door Skopei in Delft. 
Ellen en Marit zijn samen het team Museumkids en zijn altijd bereikbaar op info@museumkids.nl.

Wat zijn Museuminspecteurs?

Als Museuminspecteur kun je tijdens en na je bezoek een museum beoordelen. Door een vragenlijst in te vullen met vragen als: 'Kon je alles zien?', 'Mocht je dingen aanraken?', en deze online te zetten op onze site kun je aan andere kinderen laten weten of zij vinden dat het museum leuk is voor jongeren. 

Een museum gebruikt jullie beoordelingen om nog betere kinderprogramma's te bedenken, en jij maakt met je inspecties kans op een leuke prijs.  

Om kinderen te laten weten welke tentoonstellingen en activiteiten er door de musea geboden worden hebben we ook een tentoonstellingsagenda op de site. Als kinderen zich aan willen melden moeten zij altijd toestemming van hun ouders of verzorgers vragen. De gegevens die kinderen invullen worden niet doorgegeven of doorverkocht aan derden.

Hoe werkt de puntentelling?

Laat je vrienden, je klas en je familie op jouw inspectierapport stemmen. Het puntenssteem werkt zo: als je 1 rapport inlevert en 10 stemmen krijgt dan heb je (1x10=)10 punten. Heb je 4 stemmen voor 3 rapporten dan heb je (4x3=)12 punten. De inspecteurs met de meeste punten staan in de scorelijst.

De volwassen jury - informatie en aanmelden

Museumkids.nl is dé website voor jonge museumfans. De museuminspecteurs - kinderen tot en met 12 jaar - kiezen er de meest Kidsproof musea van Nederland door bij een museumbezoek een inspectie in te vullen. Zo maken ze kans op de titel 'Museuminspecteur van het jaar'. In november is een nieuw seizoen gestart.

Tot en met oktober dit jaar kunnen de Museuminspecteurs weer musea inspecteren en op elkaar stemmen. Sinds dit jaar is er ook een kinderjury en een volwassen jury. In die volwassen jury zitten gemiddeld zo'n 10 museumfans die het leuk vinden om de reviews van de kinderen te helpen beoordelen. 

Ben jij ons nieuwe jurylid?
• Je bent een echte museumfan en minimaal 18 jaar oud
• Je helpt mee om te laten zien hoe leuk musea voor kinderen zijn
• Je vindt het leuk om minstens 2x per jaar via een online systeem de reviews van Museuminspecteurs te bekijken, ongeveer een uur per keer

Als dank ontvangt een jurylid een Museumkaart en een Museumkidskaart t.w.v. 97,35

Aanmelden kan het gehele jaar door via info@museumkids.nl o.v.v. 'Aanmelding Museumjury'.

Vlogs / video's

In je profiel kun je een video of vlog uploaden die je hebt gemaakt in een museum, of over je museumbezoek. Alle filmpjes die worden geüpload worden door het team van Museumkids.nl bekeken en beoordeeld. Je filmpjes zijn voor andere bezoekers te zien en zijn niet afgeschermd. Als je vlog niet gaat over het museum waar je je vlog aan gekoppeld hebt kunnen wij deze verwijderen van de site.
Wil je iets aanpassen aan je vlog, of deze laten verwijderen, mail dan gerust naar info@museumkids.nl

Wat is vloggen?

Vloggen is een filmpje maken waarin jij vertelt over wat je meemaakt of ziet. Dat kan perfect in een museum! 

Nog nooit gevlogd? Dan hebben we hier 5 tips!
  1. Bedenk dat je met vloggen publiek hebt. Door je filmpje te uploaden deel je die met andere museumfans.
  2. Hou het filmpje kort 
  3. Praat vrolijk en met energie over jouw museumtip. Knip gerust de minder leuke stukken eruit. 
  4. Vertel in ieder geval wie jij bent, in welk museum je bent, wat je laat zien en waaróm je dat wilt laten zien.
  5. Bloopers zijn leuk! Slecht geluid of je vinger voor de lens zijn niet leuk ;-)

Foto’s

Foto’s die je via de app of de site toevoegt aan je inspectie of profiel kunnen voor anderen te zien zijn in je profiel, in het profiel van het geïnspecteerde museum en op de homepage van Museumkids.nl. Wil je iets aanpassen aan je foto, of deze laten verwijderen, mail dan gerust naar info@museumkids.nl. We kunnen wel even contact met je opnemen om er zeker van te zijn dat jij het bent die de foto wil veranderen of verwijderen.

Waar kan ik een badge-code invoeren? 

1. Log in op je account op Museumkids.nl
2. Klik op je naam rechts bovenin het scherm om naar je profiel te gaan. 
3. Klik in je profiel op de tab 'badges' (https://www.museumkids.nl/profile#badges) (Deze link werkt alleen als je ingelogd bent). 
4. Links onderin die pagina kun je de code invullen. 
Tadaa - De badge verschijnt dan in je overzicht van speciale badges. 

Hoe koppel ik mijn Museumkaart aan mijn account? 

Bij een bestaand account kun je het volgende doen om het kaartnummer te koppelen: 

Log in via https://museumkids.nl/login en klik op je naam rechtsboven in beeld. Op je profiel klik je op de groene knop 'Museumkaart toevoegen'. 

(Tekst gaat verder onder de afbeelding) 


Je krijgt dan dit scherm:

Als je de postcode invult is je Museumkaart aan je account gekoppeld. 

Soms krijg je een foutmelding als je je Museumkaart wilt koppelen. Gebruik geen spatie tussen de cijfers en de (hoofd)letters van de postcode. Lukt het niet? Check dan bij Museumkaart even op welk adres de Museumkaart geregistreerd staat. Museumkaart is bereikbaar via klantenservice@museumkaart.nl en het gratis nummer: 0800 0203388. Vanuit het buitenland: +31 (0) 10 264 6046 En kom je er niet uit, dan kun je ons altijd even mailen

Ik heb een vraag over de Museumkaart 

Voor kinderen tot en met 12 jaar is er een eigen Museumkaart: de Museumkidskaart. Deze kost € 32,45 en geeft je een jaar lang toegang tot meer dan 400 musea, ook bij jou in de buurt! 

Waar is de Museumkidskaart te koop? 

  1. Bestel de kaart online via Museumkaart.nl
  2. Of koop een tijdelijke kaart tijdens je volgende museumbezoek. Als je deze tijdelijke kaart online registreert krijg je je echte kaart die een heel jaar geldig is in alle musea. Met de tijdelijke kaart kun je maximaal 5 x een museum bezoeken.

Vragen over de Museumkaart en de Museumkidskaart kun je stellen via het mailadres klantenservice@museumkaart.nl of het gratis nummer: 0800 0203388. Vanuit het buitenland: +31 (0) 10 264 6046. 

Hoe kun je stemmen?

Log in en ga naar je profielpagina. In de linker balk onderin zit ook een geel blokje met rode knoppen, die maken een linkje die je kunt delen via facebook en twitter en als losse link. Als je die link naar je vrienden en familie stuurt (of als je ouders dat doen) kunnen mensen op je profiel de stemknop vinden en zo op je stemmen. 

Bij anderen zie je in de linker balk onderin een groene stemknop. Daarmee kun je hun een stem geven. Die stemknop zie je niet in je eigen pagina als je ingelogd bent. Je kunt dus niet op jezelf stemmen ;-) 

Andere kinderen met een Museumkids-account kunnen ook op jou stemmen. Die zien jouw naam in de namenlijst en op de homepage als je een nieuwe inspectie doet. Als jij bent ingelogd op je account en een stem geeft aan een andere inspecteur geven ze meestal wel een stem terug. 

Wat kun je winnen, en wat zijn de spelregels? 

Als je inspecties invult op Museumkids kun je kans maken op mooie prijzen. In onze spelregels lees je er meer over >>

Contact

Heb je opmerkingen of tips dan zijn die welkom via info@museumkids.nl.

Download de
Museuminspecteurs app!

Download de
Museuminspecteurs app!

Google Play Google Play

Waar staat het MuseumKaartnummer?

Het nummer staat rechts op de Museumkaart