Veelgestelde vragen

Wat is Museumkids? 

Museumkids.nl is een initiatief van de Museumvereniging voor kinderen tot en met 12 jaar. Doel is kinderen op een speelse manier te laten ervaren wat er in Nederlandse musea te ontdekken is, zowel online als offline.

Kinderen kunnen hier:

  • Musea inspecteren en zo meebepalen wat het meest Kidsproof van Nederland is
  • Informatie vinden en delen met andere kinderen via de inspectierapporten
  • Ideeën opdoen voor een volgend museumbezoek

Waar kan ik een badge code invoeren? 

1. Log in op je account op Museumkids.nl
2. Klik op je naam rechts bovenin het scherm om naar je profiel te gaan. 
3. Klik in je profiel op de tab 'badges' (https://www.museumkids.nl/profile#badges) (Deze link werkt alleen als je ingelogd bent). 
4. Links onderin die pagina kun je de code invullen. 
Tadaa - De badge verschijnt dan in je overzicht van speciale badges. 

Wie maakt Museumkids?

Museumkids en de app Museuminspecteurs zijn gemaakt door de Stichting Museumkaart, Rapenburgerstraat 123, 1011 VL Amsterdam, info@museumkids.nl

Wat zijn Museuminspecteurs?

Als Museuminspecteur kun je tijdens en na je bezoek een museum beoordelen. Door een vragenlijst in te vullen met vragen als: 'Kon je alles zien?', 'Mocht je dingen aanraken?', en deze online te zetten op onze site kun je aan andere kinderen laten weten of zij vinden dat het museum leuk is voor jongeren. 

Een museum gebruikt jullie beoordelingen om nog betere kinderprogramma's te bedenken, en jij maakt met je inspecties kans op een leuke prijs.  

Om kinderen te laten weten welke tentoonstellingen en activiteiten er door de musea geboden worden hebben we ook een tentoonstellingsagenda op de site. Als kinderen zich aan willen melden moeten zij altijd toestemming van hun ouders of verzorgers vragen. De gegevens die kinderen invullen worden niet doorgegeven of doorverkocht aan derden.

Hoe werkt de puntentelling?

Laat je vrienden, je klas en je familie op jouw inspectierapport stemmen. Het puntenssteem werkt zo: als je 1 rapport inlevert en 10 stemmen krijgt dan heb je (1x10=)10 punten. Heb je 4 stemmen voor 3 rapporten dan heb je (4x3=)12 punten. De inspecteurs met de meeste punten staan in de scorelijst.

Hoe werkt het verzilveren van inspectiecodes? 

Ook als je nog geen account hebt, of je wachtwoord niet bij je hebt, kun je in veel musea toch een inspectie invullen. Daar staat dan het inspectieformulier al klaar op de computer of tablet van het museum. 

Na het invullen van de vragen kun je je e-mailadres of 06-nummer opgeven. Met die gegevens wordt een sms of email gestuurd met unieke code. Die kun je daarna binnen 30 dagen verzilveren in je profiel op Museumkids. Tot die tijd tellen de inspecties niet mee en als je de verzilvercode na 30 dagen niet hebt gebruikt wordt de inspectie verwijderd. 

Foto’s

Foto’s die je via de app of de site toevoegt aan je inspectie of profiel kunnen voor anderen te zien zijn in je profiel, in het profiel van het geïnspecteerde museum en op de homepage van Museumkids.nl. Wil je iets aanpassen aan je foto, of deze laten verwijderen, mail dan gerust naar info@museumkids.nl. We kunnen wel even contact met je opnemen om er zeker van te zijn dat jij het bent die de foto wil veranderen of verwijderen.

Vlogs / video's

In je profiel kun je een video of vlog uploaden die je hebt gemaakt in een museum, of over je museumbezoek. Alle filmpjes die worden geüpload worden door het team van Museumkids.nl bekeken en beoordeeld. Je filmpjes zijn voor andere bezoekers te zien en zijn niet afgeschermd. Als je vlog niet gaat over het museum waar je je vlog aan gekoppeld hebt kunnen wij deze verwijderen van de site.
Wil je iets aanpassen aan je vlog, of deze laten verwijderen, mail dan gerust naar info@museumkids.nl

Wat is vloggen?

Vloggen is een filmpje maken waarin jij vertelt over wat je meemaakt of ziet. Dat kan perfect in een museum! 

Nog nooit gevlogd? Dan hebben we hier 5 tips!
  1. Bedenk dat je met vloggen publiek hebt. Door je filmpje te uploaden deel je die met andere museumfans.
  2. Hou het filmpje kort 
  3. Praat vrolijk en met energie over jouw museumtip. Knip gerust de minder leuke stukken eruit. 
  4. Vertel in ieder geval wie jij bent, in welk museum je bent, wat je laat zien en waaróm je dat wilt laten zien.
  5. Bloopers zijn leuk! Slecht geluid of je vinger voor de lens zijn niet leuk ;-)

Hoe koppel ik mijn Museumkaart aan mijn account? 

Bij een bestaand account kun je het volgende doen om het kaartnummer te koppelen: 

Log in via https://museumkids.nl/login en klik op je naam rechtsboven in beeld. Op je profiel klik je op de groene knop 'Museumkaart toevoegen'. 

(Tekst gaat verder onder de afbeelding) 


Je krijgt dan dit scherm:

Als je de postcode invult is je Museumkaart aan je account gekoppeld. 

Soms krijg je een foutmelding als je je Museumkaart wilt koppelen. Gebruik geen spatie tussen de cijfers en de (hoofd)letters van de postcode. Lukt het niet? Check dan bij Museumkaart even op welk adres de Museumkaart geregistreerd staat. Museumkaart is bereikbaar via klantenservice@museumkaart.nl en het gratis nummer: 0800 0203388. Vanuit het buitenland: +31 (0) 10 264 6046 En kom je er niet uit, dan kun je ons altijd even mailen

Ik heb een vraag over de Museumkaart 

Vragen over de Museumkaart en de Museumkidskaart kunt u stellen via het mailadres klantenservice@museumkaart.nl of het gratis nummer: 0800 0203388. Vanuit het buitenland: +31 (0) 10 264 6046. 

Contact

Heb je opmerkingen of tips dan zijn die welkom via info@museumkids.nl.

Download de
Museuminspecteurs app!

Download de
Museuminspecteurs app!

Google Play Google Play

Waar staat het MuseumKaartnummer?

Het nummer staat rechts op de Museumkaart