registreren

Veelgestelde vragen

Wat zijn Museuminspecteurs?
Als Museuminspecteur kun je een museum beoordelen door de online vragenlijst helemaal in te vullen. Door deze beoordelingen kun je aan andere kinderen laten zien of dat museum ook voor hun leuk is. Een museum kan deze beoordelingen gebruiken om van te leren en het museum te verbeteren, en als inspecteur kun je bovendien met je inspecties kans maken op leuke prijzen.

De wedstrijd 'Museuminspecteur van het jaar 2016-2017' loopt van 1 oktober 2016 tot en met 29 oktober 2017. In die periode kun je inspecties insturen en stemmen verzamelen, hierna wordt het inzenden gesloten en worden de stemmen geteld. Gebruik de vragenlijst op de website, of de gratis museuminspecteurs-App. Alle museumbezoeken vanaf 1 oktober 2016 kunnen worden ingevoerd.

Hoe kan ik stemmen op een inspecteur?
In de Museuminspecteurs app staat de stemknop onderaan het profiel van een inspecteur.  
Op de website kun je stemmen op de blauwe profielpagina’s. De stemknop is te zien bij accounts die een inspectie van een museum in hun profiel hebben.  ls er geen inspectie is ingevuld (dat zijn de gele profielpagina’s) zie je de stemknop niet.
Je kunt een inspecteur zoeken door op voornaam of achternaam te zoeken in het zoekveld (het vergrootglasteken) rechts bovenin de website. De achternamen van inspecteurs zijn in de site niet meer zichtbaar, maar je kunt er wel op zoeken. 
Wil je stemmen winnen voor je eigen profiel kun je de link naar je eigen inspecteurspagina mailen naar je vrienden of delen via whatsapp en social media. Deze link krijg je ook via mail als je een inspectie hebt gedaan. Een inspectie komt na een dag op de site te staan. Als je een account aanmaakt en meteen een inspectie doet is die inspectie dus nog niet meteen te zien en kun je daarom ook niet meteen stemmen. 
Fijn om te weten: Je vrienden hoeven geen account aan te maken om te kunnen stemmen. 

Hoe kan ik mijn mailadres wijzigen?
Stuur hiervoor een bericht naar info[at]museumkids.nl.

Hoe kan ik fout in mijn inspectieformulier corrigeren? 
Na het opsturen van je formulier kun je deze niet meer aanpassen. Je kunt wel een mailtje sturen naar info[at]museumkids.nl om je inspectieformulier te laten wissen. Daarna kun je zelf het formulier opnieuw invullen. 

Hoe kan ik een nieuw account aanmaken op Museumkids?
Klik op de knop 'registreren' rechts bovenin je scherm. Je krijgt dan vanzelf het registratiescherm te zien. Bevestig je registratie in de e-mail die je dan krijgt.
Inloggen doe je vervolgens met het mailadres waarmee je je account hebt aangemaakt. Je hebt geen wachtwoord nodig om in te loggen.

Wie maakt Museumkids?
Museumkids wordt gemaakt door de Museumvereniging.

Mijn gamescores worden niet opgeslagen.
Aan het einde van een game krijg je een knop te zien waarmee je je scores kunt opslaan op je account. Zorg dat je ingelogd bent door je mailadres rechts bovenin bij 'inloggen' in te voeren.

Hoe oud moet je zijn om mee te kunnen doen?
Museumkids en de onderdelen Museuminspecteurs en de Tikkitgames zijn gemaakt voor kinderen tot en met 12 jaar. Je kunt dus meedoen als je 12 jaar of jonger bent. Alle games op de website zijn gratis toegankelijk voor alle leeftijden.

Hoe bepalen jullie of een museum Kidsproof is?
Alle musea die in de afgelopen inspectieperiode 40 of meer inspecties hebben ontvangen en daarbij van de kinderen een gemiddeld cijfer van 7,5 of hoger hebben behaald, mogen zich kidsproof noemen.

Andere vragen? Mail naar info@museumkids.nl en we helpen je graag verder.

14 tot en met 29 oktober: museumkidsweek