registreren

Uitslagen bekend op 10 november 2017

Op 10 november is het feest! Dan ontvangen de 10 beste Museuminspecteurs én alle Kidsproof musea hun prijzen tijdens een feestelijke middag
Winnaars

Nr. 1 Kidsproof museum
2017 van Nederland
Nr. 1 Winnaars Kidsproof museum 2017 per provincie
Eervolle vermelding per provincie
Alle Kidsproof musea 2017
Nr. 1 Museuminspecteur

Dit weten we op 10 november


Prijsuitreiking


Op 10 november wordt bekend welke zich musea Kidsproof museum 2018 mogen noemen en wie de top 10 Museuminspecteurs van 2018 zijn! Inspecteren en stemmen kan nog tot 29 oktober 23.59 uur. De tien topinspecteurs mogen met hun klas naar de uitreiking. Voor de musea die kansmaken op een prijs is er een apart programma.
De presentatie van de dag is in handen van Bart Meijer en Michiel Eijsbouts.


Bart Meijer en Michiel EijsboutsGastheren: Bart Meijer en Michiel Eijsbouts


De top 10 inspecteurs


De inspecteurs met de hoogste scores gaan naar huis met een reuzenpakket echte knutsel- en kunstenaarsspullen ter waarde van €150,-. Anders dan vorig jaar is er dit jaar geen grotere prijs voor de nummers 2 en 3 uit de lijst, maar winnen alle inspecteurs een prijs van dezelfde grote waarde. De nummer 1 Museuminspecteur mag zich een jaar lang 'Museuminspecteur van het jaar' noemen en wint naast het kunstenaarspakket een volledig verzorgd VIP-museumbezoek voor de klas of het gezin.

Kidsproof musea


De titel Kidsproof is een publieksprijs. Alle bij de Museumvereniging aangesloten musea die in de afgelopen inspectieperiode 40 of meer inspecties hebben ontvangen en daarbij van de kinderen een gemiddeld cijfer van minimaal 7,5 hebben behaald, mogen zich kidsproof noemen. Het museum met de hoogste gemiddelde score is de nationale winnaar. In elke provincie is er een provinciewinnaar. Heeft een provincie geen museum met meer dan 40 inspecties dan krijgt het hoogstscorende museum een eervolle vermelding.