Inloggen Word inspecteur
Napoleon Tikkit met een vergrootglas

Thuis op speurtocht

5 x speuren in het museum


Spannende speurtocht!

De oogspiegel van Professor Donders is gestolen. 💥 Terwijl hij bezig was met baanbrekend onderzoek naar het oog. Er is een schatkaart opgedoken met de plek waar de oogspiegel zich bevindt. Help jij de oogspiegel terug te krijgen? Volg de route op de kaart en voer de opdrachten uit.

Kijk snel


Op schatjacht in het kasteel

Tijdens deze te gekke online speurtocht ga je op zoek naar schatkisten in Kasteel Hoensbroek in Limburg. Klim van de kerker tot de torenkamer. Net alsof je écht in het kasteel loopt. Af en toe duikt er een gids op én die leert je van alles over het museum. Kan jij alle schatkisten vinden?

Kom mee op jacht


Voor alle dierenfans!

Gek op dieren? Dan zijn deze twee dierenspeurtochten in het Rijksmuseum van Oudheden in Leiden écht wat voor jou. Speur online door het oude Egypte en Griekenland. Lukt het jou om alle nijlpaarden, krokodillen en jakhalzen te vinden? Je kunt zelfs een Egyptisch of een Grieks prijzenpakket winnen.

Naar de speurtocht


Speciale kinderspeurtocht

Ken je Museum Broeker Veiling al? Dat is niet zomaar een museum. In Broek op Langedijk vind je de oudste veiling ter wereld! Je kunt er nu ook online op pad, met de Kinderspeurtocht! Zie je een oranje stip in het museum? Dan vind je een vraag van de speurtocht. Heb jij alle vragen goed?

Zoeken maar


Sleutel Challenge

Hou jij van raadsels en geheimen? Zie jij geen aanwijzing over het hoofd? Dan zoekt het Rijksmuseum jou. Vind de verborgen sleutels en ontdek het verborgen woord. Zo maak je ook nog eens kans op een coole prijs!

Speel mee

Download de
Museuminspecteurs app!

Download de
Museuminspecteurs app!

Google Play Google Play

Waar staat het MuseumKaartnummer?

Het nummer staat rechts op de Museumkaart