Over Museuminspecteurs

Door musea te bezoeken en daarna een inspectie in te vullen bepalen de museuminspecteurs - museumbezoekers tot en met 12 jaar met een account op museumkids.nl - wat het meest Kidsproof museum van Nederland is. Ook kunnen zij op de site idee├źn opdoen voor een museumbezoek met school of familie.

Een inspectie bestaat uit gesloten en open vragen over het museum. Alle inspecties bij elkaar geven inzicht in wat kinderen van uw museum vinden en wat ze graag beter zouden zien. Een bron van kennis over uw jonge bezoekers en uw museum. Als museum heb je te allen tijden inzage in de inspecties via jullie persoonlijke dashboard. Vraag voor jouw museum een gratis login aan via info@museumkids.nl

Bekijk hier alle Museuminspecteurs en kidsproof musea

Het predicaat Kidsproof

Alle bij de Museumvereniging aangesloten musea die in de afgelopen inspectieperiode 40 of meer inspecties hebben ontvangen en daarbij van de kinderen een gemiddeld cijfer van minimaal 7,5 hebben behaald, mogen zich kidsproof noemen. Het museum met de hoogste gemiddelde score is de nationale winnaar. In elke provincie is er een provinciewinnaar. Heeft een provincie geen museum met meer dan 40 inspecties dan krijgt het hoogstscorende museum een eervolle vermelding.

Sinds 10 november 2017 loopt het nieuwe inspectiejaar. Aan het einde van dat wedstrijdjaar, rond 30 oktober 2018, worden de nieuwe kidsproof musea bekend gemaakt. 

Download de
Museuminspecteurs app!

Download de
Museuminspecteurs app!

Google Play Google Play

Waar staat het MuseumKaartnummer?

Het nummer staat rechts op de Museumkaart