Inloggen Aanmelden
Napoleon Tikkit met een vergrootglas

Over Museuminspecteurs

Door musea te bezoeken en daarna een inspectie in te vullen bepalen de Museuminspecteurs - dat zijn museumbezoekers tot en met 12 jaar met een account op museumkids.nl - wat het meest Kidsproof museum van Nederland is. Ook kunnen zij op de site ideeën opdoen voor een museumbezoek met school of familie.

Een inspectie bestaat uit gesloten en open vragen over het museum. Alle inspecties bij elkaar geven inzicht in wat kinderen van uw museum vinden en wat ze graag beter zouden zien. Een bron van kennis over uw jonge bezoekers en uw museum. Als museum heb je te allen tijden inzage in de inspecties via jullie persoonlijke dashboard. Vraag voor jouw museum een gratis login aan via info@museumkids.nl

Bekijk hier alle Museuminspecteurs en kidsproof musea

Het predicaat Kidsproof

Alle bij de Museumvereniging aangesloten musea die in de afgelopen inspectieperiode 40 of meer inspecties hebben ontvangen en daarbij van de kinderen een gemiddeld cijfer van minimaal 7,5 hebben behaald, mogen zich kidsproof noemen. Het museum met de hoogste gemiddelde score is de nationale winnaar. In elke provincie is er een provinciewinnaar. In de huidige inspectieperiode ligt de grens op 60 inspecties met cijfer 8,0 als grens om het predicaat Kidsproof te krijgen.

Sinds 9 november 2018 loopt het nieuwe inspectiejaar. Aan het einde van dat wedstrijdjaar, op 8 november 2019, worden de nieuwe kidsproof musea bekend gemaakt. 

Inspecteren in het museum via de kiosk 

Wat kun je met de kiosk?

Musea kunnen gebruik maken van een eigen kioskpagina om inspecties te faciliteren in het museum op een computer of bijvoorbeeld een iPadzuil. Kinderen en hun ouders kunnen zo gemakkelijk en zonder al direct te hoeven te registreren een inspectie achterlaten die ze later kunnen ‘verzilveren’ in hun Museumkids-account. 

Hoe werkt het?

Elk museum heeft een eigen kioskpagina. Die kun je vinden door eerst naar museumkids.nl te gaan en het nummer van je museum uit de url van de museumpagina te halen. Bijvoorbeeld het Zeeuws museum is dat nummer 59: https://www.museumkids.nl/muse... Onthoud dat nummer op het eind van de url. Vervolgens moet je dat nummer plakken achter:  https://www.museumkids.nl/kiosk/ dus voor het Zeeuws Museum:  https://www.museumkids.nl/kios...   dan pas werkt de kiosk.

En dan?

De kiosk onthoudt de datum van vandaag en het museum. Dus kinderen die het invullen hoeven die vragen niet meer te beantwoorden. Na het invullen van de vragen kunnen ze hun e-mailadres of 06-nummer opgeven. Met die gegevens wordt een sms of e-mail gestuurd met unieke code. Kinderen kunnen daarna binnen 30 dagen deze code verzilveren in hun profiel op Museumkids. Tot die tijd tellen de inspecties niet mee en na die periode worden onverzilverde codes verwijderd. 

 

Zo word je museuminspecteur

Vul op deze website of via de app een inspectie in en laat zo zien wat je van een museum vindt. Zo kiezen we samen het leukste kidsproof museum van Nederland. Je kunt elk museum in Nederland inspecteren en maakt kans op leuke prijzen. Je bent officieel museuminspecteur als je een inspectie hebt ingestuurd na het museumbezoek. Zo doe je dus mee:

  1. Maak een account aan op Museumkids.nl of via de gratis app die je kunt downloaden via de App Store of Play Store op je smartphone of tablet.
  2. Kies een museum waar je graag heen wilt of dat bij jou in de buurt is.
  3. Kijk in het museum goed om je heen
  4. Gebruik de vragenlijst op de site, of de gratis app om je inspectie in te sturen.
  5. Vul je naam en mailadres in om je inspectie te bewaren
  6. Bevestig je aanmelding via de link die je per mail hebt ontvangen.

Download de
Museuminspecteurs app!

Download de
Museuminspecteurs app!

Google Play Google Play

Waar staat het MuseumKaartnummer?

Het nummer staat rechts op de Museumkaart