Inloggen Word inspecteur
Napoleon Tikkit met een vergrootglas

Museumeducatieprijs

De Museumeducatieprijs beloont de beste voorbeelden van samenwerking

De winnaar van de Museumeducatie Prijs 2018, de prijs voor het beste lopende project, is geworden: Verwonderpaspoort, van Naturalis Biodiversity Center en basisschool Woutertje Pieterse uit Leiden.

Naturalis en Woutertje Pieterse ontvangen €40.000,- om het project Verwonderpaspoort verder te ontwikkelen en uit te rollen bij andere scholen en culturele instellingen in Nederland. Uiteraard ontvangen ze begeleiding bij het besteden van het prijzengeld. Binnenkort wordt rondom het project Verwonderpaspoort een expertmeeting georganiseerd, waarbij professionals op gebied van onderwijs, musea, ict en projectmanagement Naturalis en Woutertje Pieterse helpen om het project nóg een stap verder te helpen. Wil je meer weten over dit project? Ga dan naar https://www.verwonderpaspoort.nl/.

De Museumeducatie Prijs richt de schijnwerpers op sterke voorbeelden van educatieve samenwerking tussen musea en scholen. Musea bieden een rijke, verrassende en inspirerende omgeving om te leren. Musea kunnen scholen daardoor helpen bij het creëren van een samenhangend onderwijsaanbod. Op hun beurt kunnen scholen de musea helpen om hun publiek te behouden. Kinderen zijn ten slotte de museumbezoekers van de toekomst. Kortom, musea en scholen staan samen voor de mooie uitdaging om hoogwaardige educatieprojecten te blijven ontwikkelen. Meer informatie via: https://www.museumeducatieprijs.nl

Download de
Museuminspecteurs app!

Download de
Museuminspecteurs app!

Google Play Google Play

Waar staat het MuseumKaartnummer?

Het nummer staat rechts op de Museumkaart