registreren

Meedoen

Zo word je museuminspecteur

Vul een inspectie in en laat zo zien wat je van een museum vindt. Zo kiezen we samen het leukste kidsproof museum van Nederland.

Je kunt elk museum in Nederland inspecteren en maakt kans op leuke prijzen. Je bent officieel museuminspecteur als je een inspectie hebt ingestuurd na het museumbezoek. Zo inspecteer je een museum vanaf je computer:
 1. 1. Maak een account aan op Museumkids.nl.
 2. 2. Kies een museum waar je graag heen wilt.
 3. 3. Kijk in het museum goed om je heen
 4. 4. Gebruik de vragenlijst op de site om je inspectie in te sturen.
 5. 5. Vul je naam en mailadres in om je inspectie te bewaren
 6. 6. Bevestig je aanmelding per mail.

Inspecteur van het jaar

De allerbeste museuminspecteur mag zich een jaar lang 'Museuminspecteur van het jaar' noemen. De tien Museuminspecteurs met de hoogste scores ontvangen een door Museumvereniging samengesteld reuzenpakket kunstenaars- en knutselspullen. De allerbeste Museuminspecteur mag zich daarnaast een jaar lang 'Museuminspecteur van het jaar' noemen en wint naast het cadeaupakket een volledig verzorgd VIP-museumbezoek voor de klas of het gezin. Je kunt kiezen tussen een dagtrip met je klas (max 35 personen) of een weekend met je vader, moeder en broertjes/zusjes in een luxe hotel vlakbij het museum van je keus.
 

Hoe werkt de puntentelling?

Laat je vrienden, je klas en je familie op jouw inspectierapport stemmen. Het puntenssteem werkt zo: als je 1 rapport inlevert en 10 stemmen krijgt dan heb je (1x10=)10 punten. Heb je 4 stemmen voor 3 rapporten dan heb je (4x3=)12 punten. De inspecteurs met de meeste punten staan in de scorelijst.

Spelregels

 • Van je bezoek aan een museum kun je vanaf 15 oktober 2016 een inspectie insturen.
 • Gebruik hiervoor de vragenlijst op de website, of de gratis museuminspecteurs-app.
 • Andere gebruikers kunnen zonder te hoeven registreren stemmen op jouw inspecties. Daarmee verdien je punten. Hoe meer inspecties en hoe meer stemmen, hoe hoger je puntenaantal.
 • Je mag elk museum één keer inspecteren.
 • Alleen volledig ingevulde formulieren van bevestigde accounts zijn geldig.


De uitgebreide spelregels.