registreren

Informatie voor ouders

Beste ouder, 

Museumkids.nl is een online platform van de Museumvereniging voor kinderen tot en met 12 jaar. Doel is kinderen op een speelse manier te laten ervaren wat er in Nederlandse musea te ontdekken is, zowel online als offline. 

Kinderen kunnen hier:
  • Games spelen waarin stukken uit de collecties van Nederlandse musea zijn verwerkt
  • Musea inspecteren en zo meebepalen wat het meest Kidsproof van Nederland is
  • Informatie vinden en delen met andere kinderen via de inspectierapporten
  • Knutselen en experimenteren met materiaal uit Nederlandse musea
  • Ideeën opdoen voor een Museumbezoek met school of familie


Als Museuminspecteur kunnen kinderen tijdens en na hun bezoek een museum beoordelen. Door een vragenlijst in te vullen met vragen als: 'Kon je alles zien?', 'Mocht je dingen aanraken?', en deze online te zetten op onze site kunnen ze aan andere kinderen laten weten of zij vinden dat het museum leuk is voor jongeren.
Een museum kan deze beoordelingen gebruiken om nog betere kinderprogramma's te bedenken, en de kinderen kunnen met hun inspecties kans maken op een leuke prijs. 

Om kinderen te laten weten welke tentoonstellingen en activiteiten er door de musea geboden worden hebben we ook een tentoonstellingsagenda op de site. Op de site staan ook kleurplaten, bouwplaten en kleine experimentjes en recepten, die door musea zijn gemaakt.

Al met al is Museumkids volgens ons een plek waar je als kind geïnspireerd kunt raken om met je familie of je verjaardagsfeest naar een museum in Nederland te gaan.

Als kinderen zich aan willen melden moeten zij altijd toestemming van hun ouders of verzorgers vragen. De gegevens die kinderen invullen worden niet doorgegeven of doorverkocht aan derden. Lees meer over het privacybeleid en de voorwaarden in de Spelregels.


Contact

Heeft u opmerkingen of tips dan zijn die welkom via info@museumkids.nl.


14 tot en met 29 oktober: museumkidsweek