registreren

Informatie voor docenten

Cultuureducatie is, naast taal en rekenen, belangrijk voor de cognitieve, sociale en creatieve ontwikkeling van kinderen. Maar, de schoolprogramma’s zitten overvol. Voor tientallen musea en basisscholen was dit geen reden om bij de pakken neer te zitten. Samen ontwikkelden zij bijzondere museumeducatie; van het taal- en rekenprogramma van Museum Boijmans Van Beuningen tot de ‘Elke dag kunst’ digitale scheurkalender van het Kröller-Müller Museum. De voorbeelden zijn verzameld in het adviesrapport van de Taskforce Museumeducatie.

Taskforce Museumeducatie
De Museumvereniging is - na het verzoek van minister Jet Bussemaker van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap om de samenwerking tussen scholen en musea te versterken - begin 2015 gestart met de Taskforce Museumeducatie. De Taskforce verzamelt goede voorbeelden waarin deze samenwerking in het primair onderwijs centraal staat. Aan de hand van de voorbeelden en gesprekken met musea en scholen, heeft de Taskforce een adviesrapport geschreven.

Adviesrapport
In het adviesrapport leest u niet alleen wat de ingrediënten voor een succesvolle samenwerking zijn. Ook vindt u er - ter inspiratie - de meer dan zestig voorbeelden van innovatieve museumeducatie. In het museum komt onderwijs tot leven!

Download hier het advies van de Taskforce Museumeducatie.

Museuminspecteurs van het jaar 2015-2016