Inloggen Word inspecteur
Napoleon Tikkit met een vergrootglas

Gebruikersvoorwaarden

Voordat je Museumkids gebruikt raden we je aan dit te lezen. Hieronder staan namelijk een paar regels (“gebruikersvoorwaarden”) waar je je aan moet houden als je Museumkids wilt gebruiken. Als je niet alles begrijpt, geen probleem! Vraag dan aan een van je ouders of een andere volwassene wat er bedoeld wordt.

Deze regels horen bij andere regels, namelijk die van de Stichting Museumkaart. Dat is de stichting waar Museumkids door bedacht is. En omdat die bij elkaar horen, horen ook de gebruiksvoorwaarden van de Stichting Museumkaart en de gebruikersvoorwaarden van Museumkids bij elkaar. Je kunt deze voorwaarden hier vinden:  

https://www.museumkaart.nl/gebruiksvoorwaarden  

Omdat Museumkids speciaal voor kinderen in de leeftijd tot en met 12 jaar is, willen we ervoor zorgen dat het duidelijk en veilig is wat je op Museumkids kunt doen. Daarom zijn er voor Museumkids aanvullende voorwaarden:

1.    Verantwoordelijkheid van je ouders/verzorgers
Wij vinden het heel belangrijk dat je het leuk vindt om Museumkids te bezoeken en te gebruiken, maar vinden het net zo belangrijk dat het veilig is, dat wil zeggen dat er geen dingen gebeuren die jij niet wilt of die je niet weet. Omdat je jonger bent dat 12 jaar en je natuurlijk ook niet alles kunt weten, vragen we je ouders (of een andere volwassene die voor je zorgt) om een oogje in het zeil te houden, je te helpen en te waarschuwen. Ook vragen we je ouders om goed na te denken of ze het wel goed vinden dat je Museumkids gebruikt, of sommige delen misschien niet zo goed voor je vinden. Je ouders moeten dat beslissen, niet jij.

2.    Foto’s en video’s
Om gebruik te kunnen maken van Museumkids.nl moeten we wel een paar dingen van je weten, zoals je naam en geboortedatum (dat zijn “persoonsgegevens”). Daarnaast kun je ook een foto van jezelf toevoegen of een vlog uploaden op de website van Museumkids, maar dat hoeft niet. Omdat we zeker willen weten of je dat echt wilt, vragen we jou vooraf om toestemming. Maar niet alleen jij, ook je ouders moeten toestemming geven. Let op: als je een foto of video op Museumkids zet dan kan iedereen die Museumkids bezoekt dat zien, totdat je zelf je account verwijdert of ons laat weten dat je de foto’s of video wilt laten verwijderen.

3.    Foto’s van anderen
Als je foto’s wilt gebruiken van anderen of waar anderen op staan moet je wel even voorzichtig zijn! Willen die anderen dat wel? Zorg er daarom voor dat die anderen dat van tevoren hebben goedgevonden en ook dat je dat – dat goedvinden dus! - ook na een tijdje nog kan laten zien. Dat voorkomt een hoop misverstanden en gedoe achteraf. Als je een foto instuurt die je niet zelf hebt gemaakt vraag dan ook even aan degene die de foto heeft gemaakt of die dat goed vindt.

4.    Gedragscode
Je mag op de website niet:

  • vloeken, stomme of gemene dingen zeggen of grove taal gebruiken;
  • andere kinderen pesten, uitsluiten, uitschelden of bedreigen;
  • persoonlijke dingen van andere kinderen of volwassenen op de website zetten (dat zijn “privé-gegevens”);
  • dingen op de website zetten die misschien wel verboden zijn;
  • foto’s, plaatjes of teksten van anderen op de website zetten als je niet zeker weet of je dat wel mag doen;
  • reclame maken;
  • de website van Museumkids gebruiken op een manier die niet bedoeld is.

Als je niet zeker weet of je iets nou wel of niet mag doen op Museumkids, vraag dan even je ouders of een andere volwassene om raad.

5.    Blokkeren

Als wij vinden dat er misbruik wordt gemaakt van Museumkids (bijvoorbeeld doordat er nep-accounts worden aangemaakt of er meer wordt gestemd dan toegestaan is), dan kunnen wij je account (of accounts) blokkeren. Dat betekent dat je geen gebruik meer kunt maken van Museumkids. We zullen dat niet snel doen, alleen maar als wij echt denken dat Museumkids wordt misbruikt. We zullen je daarover een e-mail sturen op een e-mailadres dat ons bekend is. Je mag natuurlijk bezwaar maken als je het er niet mee eens bent, mail ons dan op: info@museumkids.nl met de vermelding: “klacht over blokkering”. Wij gaan dan met je in gesprek.

6.    Klachten
Als er nou toch iets gebeurt dat je heel vervelend vindt of niet had verwacht, blijf er dan niet mee zitten en praat er meteen over met je ouders of een andere volwassene. Dat is heel belangrijk! Vraag wat zij ervan vinden, laat ze zien wat er aan de hand is en laat ze ook deze regels even lezen. Als zij het ook verkeerd vinden wat er is gebeurd, dan kunnen zij beslissen wat ze moeten doen. Als het bijvoorbeeld gaat om jouw foto of vlog of over andere dingen die met jou te maken hebben, dan kunnen ze een klacht indienen bij de Autoriteit Persoonsgegevens in Den Haag. Als er iets anders is gebeurd wat ze verkeerd vinden, dan kunnen daarmee misschien ook naar de rechter stappen. Maar alleen jouw ouders (of iemand anders die voor je zorgt) kunnen dat beslissen. 

Download de
Museuminspecteurs app!

Download de
Museuminspecteurs app!

Google Play Google Play

Waar staat het MuseumKaartnummer?

Het nummer staat rechts op de Museumkaart