registreren

Heldenstrijd

Een race tegen de klok... en tegen de Spanjolen

Soort spel

Behendigheid

Beschrijving

Bescherm de stinkendrijke Nederlandse steden tegen de ridders van het machtige Spaanse rijk. Je wapens? Kanonnen, smeergeld, een dijkdoorbraak en nog een paar sluwe trucs. Dat zal ze leren!

Klik op Start om de game op je computer te spelen of download de gratis app in de Google Play Store (Android) of App store (alleen iPad).

Museumschatten

In dit spel kun je deze schatten winnen. Verzamel ze allemaal!

Het Spaanse Paard werd door de Hollanders gebruikt als martelwerktuig. Als ze Spanjaarden te pakken kregen dan werden ze op het paard gebonden en over de meest hobbelige wegen in de buurt gereden. Geen pretje dus.

Ter gelegenheid van de overwinning op de Spanjaarden in 1622 werden beloonpenningen geslagen. De gouden beloonpenningen waren bestemd voor de hoge officieren en de allerdapperste burgers. Maurits reikte ze hoogstpersoonlijk uit.

Dit kanon heet een galjoot. Deze is echt gebruikt tijdens het beleg van Alkmaar. Waarschijnlijk door de Alkmaarders. Het kanon weegt ongeveer 1000 kilogram. Dat is bijna zoveel als een auto! Toch is dit maar een kleintje. Het Spaanse leger had nog veel grotere en zwaardere kanonnen. Die konden grotere kogels afvuren. Om nog meer schade aan te richten!

Nog nooit was het iemand gelukt om de stad ’s-Hertogenbosch te veroveren, maar prins Frederik Hendrik lukte het wel! Op deze gedenkpenning zie je de prins met op de achtergrond de stad ’s-Hertogenbosch. Een penning is een soort medaille. Als je zo’n penning had gekregen kon je zeggen: “Ik was er bij en zonder mij was het nooit gelukt!” Het was een herinnering waar je trots op kon zijn.