Dit kun je doen met je profiel

Hoi! Welkom op Museumkids. Ben je nieuw hier? Wil je eerst weten wat je kunt verwachten als je een account aanmaakt op Museumkids? Deze pagina is speciaal voor jou! 

Introductie 

Museumkids is dé plek voor museumfans tot en met 12 jaar. Hier vind je tips voor je volgende museumbezoek en kun je laten weten welke musea jij het leukst vindt. Door het geven en krijgen van stemmen kiezen we samen de 'Museuminspecteur van het jaar'. En al jullie inspecties samen bepalen welke musea zich de meest 'Kidsproof musea van Nederland' mogen noemen. Om mee te doen maak je een account aan op de site of in de gratis app. Hier lees je wat je allemaal kunt verwachten als je een account aanmaakt. 

Registreren

Account aanmaken met je mailadres of telefoonnummer 

Voor het aanmaken van je account geef je je voornaam en achternaam, je geboortedatum en een werkend mailadres of telefoonnummer in. Je kunt een foto uploaden of een avatar kiezen die wij al hebben klaargezet. Je e-mailadres of telefoonnummer wordt de login voor je account. Je voornaam en leeftijd en je foto zijn te zien voor andere bezoekers. 

Bekijk hier een voorbeeldaccount

Je kunt ook een account aanmaken met je Museumkaart.

We vragen dan je museumkaartnummer en checken dat met je postcode en huisnummer, zodat we weten dat de juiste museumkaart gekoppeld wordt. Je voornaam en achternaam worden automatisch ingevuld maar die kun je veranderen. Vul je geboortedatum en mailadres of telefoonnummer in. Je e-mailadres of telefoonnummer wordt de login voor je account. Je postcode en huisnummer worden niet in je profiel bewaard. Je Museumkaartnummer is niet te zien voor anderen. 

Koppelen van je Museumkaart

Heb je een account en wil je achteraf je Museumkaart aan je account koppelen? Dat kan! Het fijne is dat dan de musea die je bezoekt automatisch in je account komen. Zo kun je makkelijk een inspectie invullen. Wil je je Museumkaart uit je account halen? Je kunt hem in je profiel zelf loskoppelen. 

Je profiel - Dit zie jij op jouw pagina

Op je profielpagina zie je informatie over jouw account, je inspecties, je badges en stemmen. 

In het tabblad Profiel zie je:

Je voornaam, je profielfoto, je favoriete museum (als dat is ingevuld) en een link naar je profielpagina die je kunt delen met je vrienden. Hier kun je je Museumkaart koppelen aan je account. Onderin de linkerkolom zit de uitlogknop.

Bovenin de linkerkolom vind je de link 'Aanpassen' waarmee je je pagina kan aanpassen.  Ook kun je aan- en uitvinken of je mails van Museumkids wilt ontvangen bij wedstrijden en andere nieuwtjes. Je kunt al je persoonlijke gegevens aanpassen behalve je login mailadres of telefoonnummer. Als je die wilt veranderen, neem dan even contact met ons op. 
Daarnaast je score en daaronder drie tabbladen.

In het tabblad Laatste activiteit staan de nieuwste stemmen, nieuwste inspecties en geüploade foto's. Als je op een inspecteur hebt gestemd terwijl je bent ingelogd is daarbij je naam en leeftijd bij je stem te zien. Als je anoniem wilt stemmen kun je uitloggen voor je je stem geeft aan een inspecteur.

In het tabblad Badges staan je behaalde badges en de badges die je nog kunt behalen.

In het tabblad Inspecties staan de namen van de musea die je hebt geïnspecteerd en het cijfer dat je het museum hebt gegeven.

Inspecteren 

Benieuwd hoe dat gaat, een museum inspecteren?

Log in, kies een museum in het menu 'Museum inspecteren' en beantwoord de 12 vragen. Dat doe je natuurlijk pas nadat je echt in het museum bent geweest! Zo krijgt het museum van jou een rapportcijfer. Je kunt er ook foto's bij uploaden. Je beoordeling en foto's zijn voor anderen te zien in de pagina van het museum [voorbeeld], in je eigen profielpagina en kunnen worden getoond onder 'laatste inspecties' op de homepage van Museumkids.nl

Deze musea kun je inspecteren 

Contact met andere inspecteurs

De site wordt door andere kinderen, ouders, opa's en oma's en medewerkers van musea bezocht. Van andere kinderen, andere museuminspecteurs dus, zie je hun inspecties en jullie kunnen op elkaar stemmen. 

Alle andere inspecteurs 

Je kunt niet met elkaar chatten of op een andere manier contact maken.  Van andere inspecteurs zie je geen mailadres of telefoonnummer. 

Je profiel - Dit zien anderen op jouw pagina  

Op je profielpagina kunnen anderen informatie vinden over jouw inspecties, je badges en stemmen. Mensen hoeven niet ingelogd te zijn om die informatie te zien.  

Bekijk hier een profielpagina

In het tabblad Profiel zie je:
Voornaam, je profielfoto, je favoriete museum (als dat is ingevuld) en een stemknop.
Daarnaast je score en daaronder drie tabbladen.

In het tabblad Laatste activiteit staan de nieuwste stemmen, nieuwste inspecties en geüploade foto's. Als je op een inspecteur hebt gestemd terwijl je bent ingelogd is daarbij je naam en leeftijd bij je stem te zien. Als je anoniem wilt stemmen kun je uitloggen voor je je stem geeft aan een inspecteur.

In het tabblad Badges staan je behaalde badges en de badges die je nog kunt behalen.

In het tabblad Inspecties staan de namen van de musea die je hebt geïnspecteerd en het cijfer dat je het museum hebt gegeven.

Badges

Met je account kun je badges verdienen in verschillende rubrieken. Er zijn meer dan 30 verschillende badges te behalen! 

Check die badges

Er zijn

  • profiel-badges. Vul je profiel aan met een favoriet museum en museumthema en je krijgt een badge;
  • inspectie-badges voor het inspecteren van verschillende soorten musea;
  • thema-badges voor het inspecteren van musea in verschillende thema's: geschiedenis, natuur, kunst, techniek, taal, wereld, wetenschap etc.;
  • tijdens de vakanties kun je een speciale themabadge vrijspelen met een inspectie;
  • en er zijn badges te behalen voor het uitbrengen en ontvangen van stemmen van/op andere inspecteurs.

Foto's 

In je profiel en in je inspecties kun je zelfgemaakte foto's toevoegen. Binnenkort kun je bij je inspecties ook je museumvlogs plaatsen die je hebt geüploaded in YouTube. 

Profielfoto

Je profielfoto is te zien in je profielpagina [voorbeeld] en bij al je inspecties.  Ook als je stemt op een andere inspecteur staat daar je profielfoto bij. Je kunt zelf een foto uploaden of een van de Tikkit-avatars gebruiken.

Inspectiefoto's

Foto's die je bij je inspectie hebt geüploaded zijn terug te vinden in je eigen account en bij het geïnspecteerde museum. Foto's kunnen ook langskomen op de homepage van Museumkids.nl als 'Foto van de week' en in het blokje 'Foto's van museuminspecteurs'.

Als je een foto wilt wissen mail je je inspecteursnaam en een screenshot van de foto naar info@museumkids.nl en wij halen de foto voor je weg. 

Wedstrijden  

Bij Museumkids belonen we jouw moeite graag met een leuke prijs. Er zijn jaarlijkse en kortlopende wedstrijden waar je aan kunt meedoen.

Bij een wedstrijden horen spelregels

Jaarlijkse wedstrijd

De jaarlijkse wedstrijd 'Museuminspecteur van het jaar' loopt dit jaar van 10 november 2017 tot en met 30 oktober 2018. De top tien wint een creatief prijzenpakket en de nummer 1 wint een museumbezoek met klas of gezin en de titel 'Museuminspecteur van het jaar'. 

Kortlopende wedstrijden

In de meeste schoolvakantie kun je met je museumbezoek of een andere inzending kans maken op prijzen. Prijzen kunnen zijn: een museumbezoek met je klas, een fotocamera, een iPad mini, een weekendje weg met je familie inclusief een uniek museumprogramma. Winnaars worden vermeld op onze Facebook-pagina, ons Instagram-account en onze Twitter-feed.   

En? Zin om aan de slag te gaan? Maak dan een account aan! Welkom bij de club! 

CHECK IN

Download de
Museuminspecteurs app!

Download de
Museuminspecteurs app!

Google Play Google Play

Waar staat het MuseumKaartnummer?

Het nummer staat rechts op de Museumkaart