Museumnacht Kids!

Op 17 maart 2018, tussen 17:00 en 22:00 uur openen zo’n 20 musea en culturele instellingen in Den Haag, Scheveningen en Voorburg hun deuren met een speciaal programma vol toffe activiteiten.

Museumnacht Kids in Den Haag, Scheveningen en Voorburg is veel meer dan alleen in het donker een bezoekje brengen aan een museum. Er is enorm veel leuks te doen en te zien, speciaal voor kinderen tussen 4 en 12 jaar oud. Dit jaar is het thema ‘Beestenboel’. Er zijn knutselworkshops, 'stop motion' workshops,  bekijk films over enge en lieve beesten of speur naar gekke dieren in mooie kunstwerken. Van de muzikale opening tot de flitsende afterparty en alles er tussenin: het hele programma vind je hier. 

Jij als Museuminspecteur kunt met je bezoek en inspectie kans maken op een leuke prijs en de titel Museumnachtinspecteur van Den Haag. Hieronder lees je er meer over. Op de avond zelf ligt bij de meeste musea een exclusieve nachtinspectie-button (met lampje!) voor je klaar bij. Vraag ernaar bij de organisatie! 

Tickets en meer informatie vind je op www.museumnachtkids.nl

koop tickets

Wedstrijd: Word jij Nachtinspecteur van Den Haag?


Bezoek tijdens de Museumnacht kids een van de deelnemende musea en vul op Museumkids of de gratis App 'Museuminspecteurs' een inspectie in. Uit de ingestuurde inspecties worden winnaars gekozen in de categorie 4-8 jaar en in de categorie 9-12 jaar.

Prijzen voor kinderen in de leeftijd 4-8 jaar:

– Een supercool kinderfeestje bij Mad Science
– Twee goodiebags met toffe spullen van Mad Science
– 2 x 4 Entreekaartjes voor Avonturia de Vogelkelder
– Het boek ‘Keepvogel en Kijkvogel – In het spoor van Mondriaan’ van het Gemeentemuseum

Prijzen voor kinderen in de leeftijd 9-12 jaar:

– Entreekaartjes voor jou en je familie bij het Mauritshuis
– 2x een bioscooparrangement
– Een superleuk kunstboek van de Kinderboekenwinkel In de Wolken

Deelnemende Musea

Er doen nog veel meer musea en andere instellingen mee, maar de musea in het lijstje hieronder kun je op Museumkids inspecteren. 

Gemeentemuseum Den Haag
Gemeentemuseum Den Haag
Gemeentemuseum Den Haag
Museon
Museon
Museon
Museum Swaensteyn
Museum Swaensteyn
Museum Swaensteyn
Huygens' Hofwijck
Huygens' Hofwijck
Huygens' Hofwijck
Haags Historisch Museum
Haags Historisch Museum
Haags Historisch Museum
Mauritshuis
Mauritshuis
Mauritshuis
Museum Gevangenpoort
Museum Gevangenpoort
Museum Gevangenpoort
Galerij Prins Willem V
Galerij Prins Willem V
Galerij Prins Willem V
Museum Bredius
Museum Bredius
Museum Bredius
West Den Haag
West Den Haag
West Den Haag

Speciale Museumnacht badge! 

Bij de deelnemende musea ligt voor jouw tijdens de Museumnacht een echte nachtinspecteursbutton klaar. Met werkend lampje - dus je bent niet te missen ;) 

Ook in je online inspecteursprofiel kun je deze badge verdienen. Inspecteer een van bovenstaande musea tijdens de Museumnacht Kids op 17 maart en je ontvangt de nachtinspecteursbadge in je badge-overzicht in je profiel. 

Spelregels wedstrijd 'Nachtinspecteur van Den Haag'

MEEDOEN – Bezoek op tijdens Museumnacht Kids op 17 maart 2018 een van de deelnemende musea, maak een account aan op Museumkids.nl of log in op je account en doe een inspectie via de site of de gratis app, upload je inspectie en je doet automatisch mee. Om een inspectie te kunnen doen moet je een Museumkidsaccount hebben.

PERIODE - Een inspectie telt mee als die succesvol is geüpload met een bezoekdatum van 17 maart 2018 voor een van de deelnemende musea.

LEEFTIJD - Museumkids is een site voor kinderen tot en met 12 jaar. Om kans te maken op de prijs moet je 12 jaar of jonger zijn.

PRIJS - Met je ingezonden inspectie maak je kans op een van de prijzen in de deelcategorie 4 tot 8 jaar of 9-12 jaar.   

UITSLAG - De winnaars worden bekendgemaakt in de week van 19 maart. Winnaars krijgen per mail bericht. De uitslag wordt bekendgemaakt op Museumkids.nl, op onze Facebookpagina en via ons Twitteraccount @Museumkids. 

Inhoudelijke beoordeling: De Museumvereniging selecteert in de wedstrijdperiode inzendingen die
1) volledig zijn ingevuld
2) goed laten zien waarom een museum wel/niet het bezoeken waard is
3) origineel zijn
4) als bezoekdatum 17 maart 2018 hebben en zijn gedaan in een van de deelnemende musea. 
 
PRIVACY - De informatie die je over jezelf geeft in je account en in je inspectie wordt gebruikt om de winnaars te kunnen selecteren en om contact te kunnen opnemen met de winnaars. Deelnemers die niet voldoen aan de overige algemene voorwaarden kunnen worden uitgesloten van deelname. Museumkids.nl behoudt zich het recht voor om de identiteit en leeftijd van de winnaars te controleren voor uitgifte van de prijzen.

Download de
Museuminspecteurs app!

Download de
Museuminspecteurs app!

Google Play Google Play

Waar staat het MuseumKaartnummer?

Het nummer staat rechts op de Museumkaart